Historie


Kwekerij Keijzer is in 1963 opgericht door Jaap Keijzer. Jaap is begonnen met het verbouwen van meloenen, sla en andijvie onder ca. 6.000 m2 plat glas. Na een aantal jaren geteeld te hebben op een stuk huurland, heeft hij in 1968 een stuk land aangekocht aan de Burgerweg, wat nog steeds de huidige locatie in De Lier is. Op de 1,3 ha grond werd vervolgens een kas neergezet van 3.000m2. Voor de rest werd nog onder platte ramen geteeld. In de loop der jaren werd het plat glas vervangen, waardoor er in 1972 een kas stond van 10.000m2. In 1973 was de 1e teelt tomaten.
De tomatenteelt was in die tijd alleen nog maar een zomerteelt, waardoor er in de wintermaanden sla werd geteeld.
Begin jaren 90 gaf Jeroen, de zoon van Jaap, aan het bedrijf verder te willen voortzetten, en er is toen gezamenlijk besloten om over te gaan op het jaarrond telen van tomaten op substraat.

Als gevolg van diverse uitbreidingen van aangrenzende percelen is de locatie aan de Burgerweg inmiddels uitgegroeid tot zo'n 5,5 ha. In 2012 zijn de oude kassen vervangen voor een compleet nieuw en modern kassencomplex.

Omdat verdere uitbreiding op de bestaande locatie niet mogelijk was, is eind 2003 een stuk grond aangekocht in Vierpolders (op de Zuid-Hollandse eilanden). Sinds 2004 wordt ook hier op een oppervlakte van ca. 5,5 ha jaarrond tomaten geteeld.

Ons doel is het leveren van een kwalitatief zeer goed product, wat op een duurzame en verantwoorde manier geteeld wordt. Ons streven is om een flexibele organisatie te zijn die zich voortdurend aan de wensen van de consument en de omgeving kan blijven aanpassen.
Met andere woorden: een continue verbetering in het leveren van de gewenste kwaliteit met een efficiŽnte, rendabele bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu.

Wij kunnen dit natuurlijk niet alleen en werken daarom samen met enthousiaste en gemotiveerde mensen die van aanpakken weten.